Dlaczego po anulowaniu subskrypcji pojawia się próba pobrania płatności?

Może się tak zdarzyć, gdy użytkownik anuluje subskrypcję zbyt późno. Anulowanie nie wchodzi w życie od razu. Subskrypcja zostaje anulowana dopiero z końcem bieżącego cyklu rozliczeniowego. Dzięki temu użytkownicy nie tracą niewykorzystanego czasu subskrypcji tylko dlatego, że anulowali ją wcześniej.

Jeśli jednak anulujesz subskrypcję po zakończeniu bieżącego cyklu, nowy cykl już się rozpoczął — nawet jeśli nowa faktura nie została jeszcze opłacona. W takim przypadku system anuluje subskrypcję dopiero na koniec nowego cyklu.