Jak włączyć rozliczanie według użycia na moim koncie?

Rozliczanie według użycia to starsza funkcja, niedostępna w nowych subskrypcjach samoobsługowych. Umowy Enterprise nadal korzystają z rozliczania nadwyżek i ta zmiana ich nie dotyczy.

W subskrypcjach samoobsługowych rozliczanie według użycia zastępuje Pay As You Go. Więcej informacji znajdziesz w dokumentacji Pay As You Go. 

W planach Enterprise oraz starszych planach Creator, Pro, Scale i Business możesz włączyć rozliczanie według użycia. Jeśli masz kwalifikujący się plan, oto jak je włączyć na swoim koncie:

1Przejdź na stronę Subscription. 
2

Kliknij Manage Subscription.

3

Użyj przełącznika Usage based billing, aby włączyć lub wyłączyć rozliczanie według użycia.

4

Pojawi się okno z prośbą o potwierdzenie, że chcesz włączyć rozliczanie według użycia. Możesz ustawić liczbę dostępnych środków na Unlimited albo podać własne maksimum.

5

Kliknij Confirm, aby zapisać zmiany.

6

Przed kontynuowaniem może być konieczne potwierdzenie karty płatniczej, ale podczas weryfikacji nie zostaną pobrane żadne opłaty.

Więcej informacji o rozliczaniu według użycia znajdziesz tutaj: