Hoppa till navigering

Användargrupper

En översikt över hur du skapar och hanterar användargrupper.

Grupphantering

Översikt

Endast arbetsyteadministratörer kan skapa, redigera och ta bort användargrupper.

Med användargrupper kan du hantera behörigheter för flera användare samtidigt.

Skapa en användargrupp

Du kan skapa en användargrupp från Arbetsyteinställningar. Därefter kan du dela resurser direkt med gruppen. Om åtkomsten till en användargrupp går förlorad förloras även åtkomsten till resurser som delas med gruppen.

Flera grupper

Användargrupper kan inte kapslas, men du kan lägga till användare i flera grupper. Om en användare ingår i flera grupper får personen summan av alla behörigheter i grupperna som personen ingår i.

Du kan till exempel skapa en röst och ge grupperna Sales respektive Marketing rollerna läsare och redigerare för rösten. Om en användare ingår i båda grupperna får personen redigeringsbehörighet för rösten. Om personen förlorar åtkomsten till gruppen Marketing nedgraderas användarens behörighet till läsare.

Inaktivera plattformsfunktioner

Gruppers behörigheter kan återkallas för specifika produktfunktioner, till exempel Professional Voice Cloning eller Sound Effects. För att göra detta måste du först ta bort relevanta behörigheter från gruppen Everyone. Aktivera sedan behörigheterna för varje grupp som ska ha åtkomst.